Les Berges de Seine: van stadssnelweg naar chill-boulevard

Les Berges de SeineMet les Berges heeft Parijs opnieuw de automobilist ruimte weten te ontfutselen. Sinds 2013 is de snelweg aan de linkeroever van de Seine omgetoverd tot een domein voor wandelaars en fietsers: een 2,3 kilometer lange promenade. Les Berges begint bij Musée d’Orsay en eindigt bij pont d’Alma. Het is een boulevard die niet alleen uitnodigt tot slenteren.

Bij Musée d’Orsay kun je op een van de trappen, die de hoge met de lagere kade verbindt, genieten van het weidse uitzicht op de Seine en de stad.

Kies je voor wat extra beweging, dan is er een 100 meter hardloopparcours, toestellen voor een workout of je pakt een huurfiets, de Vélib.

Children drawing


Kinderen proberen de klimmuur uit, vermaken zich met op de grond getekende spelletjes of maken met stoepkrijt een tekening op de lange ‘schoolbord’muur.

Elke Parijzenaar kan er gratis hardloop- en bokslessen volgen, pilates of yoga en dat allemaal onder begeleiding van een coach.

Floating gardens

De drijvende tuinen Nikki Saint Phalle en een heuse boomgaard zorgen voor het ultieme zen-moment. Ligstoelen zijn aanwezig, een yoga of strandmatje is echter bij mooi weer zeker geen overbodige luxe.

Langs de hele promenade vind je plekken om wat te eten en te drinken. Er zijn mobiele stalletjes, tavernes en enkele restaurants op het water. Op de gratis terrassen bestaat de mogelijkheid om met je vrienden je eigen lunch te organiseren. Verder staan er regelmatig exposities, muziekconcerten en films op het programma.

Les Berges de Seine food cabin

Vanaf de start is les Berges een geweldige openluchtattractie gebleken, die zowel inwoners van Parijs als toeristen aanspreekt en in een overduidelijke behoeft voorziet.

Is een Zzz nog steeds geheimtaal voor je?

Zzz

Dat is niet meer nodig, want de Zzz staat gewoon voor een van de omgebouwde zeecontainers van les Berges. Een plek in hartje Parijs om aan de waterkant te chillen, een uiltje te knappen of te gaan picknicken.

Gratis voor anderhalf uur te reserveren op internet!

Zzz

Categorieën 7e arrondissement, parken en tuinen Tags , , .

Reacties zijn gesloten.