carina stoop

Al vele jaren ben ik gefascineerd door Parijs. In 2011 startte ik daarom PARIS IMPRESSIONS.

Opgegroeid in een Noord-Hollands plattelandsdorpje leidde het verbod van de pastoor een plaat van Edith Piaf te draaien tot nieuwsgierigheid naar het onbekende en geheimzinnige Parijs. Een spreekbeurt op de middelbare school – verhalen die ik bedacht had rondom enkele tekeningen – verhoogde mijn enthousiasme. Ik had het gevoel dat ik in die stad thuishoorde, hoewel ik er nog nooit een stap had gezet.

De nieuwsgierigheid is gebleven en het laatste heb ik in de loop der jaren meer dan recht gezet. Ik leerde het leven kennen van de Parijzenaar, proefde de cultuur en de stijl. Zag de tegenstellingen die Parijs spannend maken en je het gevoel geven dat alles mogelijk is. Oude architectuur, glorie van weleer naast nieuwe of gewaagde ontwerpen. Brede boulevards en volkswijken. Het mondiale geld van de rijkeren gevoegd bij de lokale elite tegenover de immigranten uit de voormalige koloniĆ«n of afkomstig uit andere delen van de wereld. Ieder voor zich een plek veroverend in de stad. Een mix van intellectuelen, mode-, kunst- en cultuurliefhebbers, studenten, toeristen en daklozen, te midden van miljoenen ‘gewone’ Parijzenaars.

Mijn kennis over de stad deel ik graag met u. In de vorm van korte impressies schrijf ik regelmatig bijdragen voor dit weblog. Over wat mij inspireert, verwondert of ontroert.

Om u kennis te laten maken met die andere kant van Parijs, treed ik daarnaast op als uw persoonlijke gids. Om ook uw eigen persoonlijke Parijse impressies mede vorm te geven.

Reacties zijn gesloten.